بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
«بایدها و نبایدها در استفاده از ابزار شادی ناپایدار»
1. استفاده از غذاهای مجاز برای تحریک هورمون های شادی و رسیدن به شادی ناپایدار تا جایی که به سلامتی بدن شما آسیب نرساند، برای روح شما آسیبی نخواهد بود.
2. داروهای شادی آفرین اگر سطح هوشیاری شما را کاهش دهند یا حافظه ی شما را تحت تأثیر قرار دهند، قطعا به سلامتی جسم و روح شما آسیب می رساند. بدتر از داروها، استفاده از جریان الکتریسته است که در بعضی از مطب ها برای ایجاد فراموشی در حافظه دراز مدّت از آن استفاده می شود. این جریان الکتریسته به قدری خطرناک است که بعد از تعهدهای متعدد از بیماران به کار گرفته می شود.
3. حضور در مجالس و محافل و همچنین استفاده از ابزارهایی که برای مدّتی از طریق ایجاد غفلت، غم و اندوه را دور می کند، تا جایی که گناه نباشد به سلامتی روح شما آسیبی نمی رساند.
اما اگر آن مجالس و محافل همراه با معصیت باشد و شما انسانی معتقد به معاد باشید، برای شما اندوه آور خواهد بود؛ زیرا بعد از آن ارتکاب گناه و بعد از آن اتمام آن محافل و مجالس، از طرف وجدان و عقائد مذهبی مورد سرزش و تهدید قرار می گیرید و این سرزنش و تهدید نیز اندوه آور است.
4. استفاده از اذکاری که سبب کاهش اندوه است و در پی آن شادی را به ارمغان می آورد، نَه تنها ضرری ندارد بلکه بسیار مفید است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نویسنده : آیت الله سیدحبیب الله قدمی
« سلسله مطالب شادی و اندوه »
میثم علی زلفی
مومن شادیش را نشان می دهد و غم هایش را پنهان (گویی هیچ غمی ندارد و همیشه شاد است)
.. علوی